Hanna är Hemma.....

Här ser ni en Izo som njuter av Hannas omvårdnad... och Hanna ser ut att vara lika nöjd hon :)

Examens-fest

Så var den stora dagen här... att få fira att Hanna nu är kollega till Kerstin, Eva, Mats och Monica dvs legitimerad sjuksköterska.
Man skulle kunna tillägga farmor Ulla som på 40-talet utbildade sig på Säbyholm till barnsköterska och sedemera kom att jobbade som vårdbiträde. Ofta påminns man om detta då Skarabor försiktigt frågar om jag möjligtvis är släkt med Ulla Burge... vilken många har jobbat med eller har minnen av från hennes tid inom vården... och jag kan försäkra er om att omdömena är väldigt, väldigt goda.
Man skulle även kunna tillägga kusin Linn som studerar till läkare och kusinerna Elin och Ida som just startat sina sjuksköterske-utbildningar i Skövde samt Saadie som just påbörjat sin omvårdnadsutbildning i Vänersborg.
.
Gårddagen bestod av ett organiserat kaos...
.
Vi försökte skapa ett långbord i köket.... och lyckades... 22 platser
.
Först kom Saadie och Björn. Presenten till Hanna bestod av den där klädnaden (Djellaba) från Marocko som Saadie och Hanna beställde avresedagen hos Saadies skräddare i Agadir. Hanna visste då inte om att hon skulle få den i present utan trodde att hon skulle betala den själv... därför beställde hon broderier som ökade kostnaden betydligt. Jag föreslog att jag skulle betala den delen... men det accepterades inte av kusin Björn.
Här har Julia fått låna en av Saadies Djellaba.
.
Gästerna anlände allt eftersom. Speciellt roligt var att fader Claes-Bertil gärna ville vara med. Nisse fixade rullstols-taxi och åkte med från Falköping.
.
Så var vi då bänkade...
.
.
.
.
Broder Såke och sonen Rasmus.
.
Broder Per.
.
Nisse o jag.
.
Kusnträff i hallen... Björn o Per.
.
Hanna i samspråk med farfar inför hans återfärd till Falköping.
.
Här läser Hanna upp en rim som moster Eva satt ihop.
Hon visar sig vara en värdig ersättare för fader Clas-Bertil som genom åren skapat många "klämmiga" ordflätor... men som nu stigit åt sidan.
.
Så var det dags för mors hemfärd och ett litet tal.
Hon har under senare del av livet visat sig vara en utmärkt talare... kanske har hon fått lite mer plats (?) när far som tidigare sagts... klivit åt sidan :)
.
Innan mors avfärd tog Hanna på sig sin nya Djellaba till allmän beskådan.
.
Avslutningsvis ett kanon-foto på lillasyster Julia....
-Ja, vad säger man :-)
Sort tack till alla som kom till oss och gjorde kvällen till en härlig och minnesvärd händelse.