Redan i trappan upp....

.... känner man doften av citronblomman.
.
Detta träd har sedan det blev frostfritt i vår stått på vår veranda och liksom förra året tagits in när frostnätterna börjat.
Så fort trädet placerats på andra våningen har en massa blomknoppar dykt upp.
Som du ser har jag två riktigt stora frukter som snart skall plockas och jag hoppas nu på fler.....
På Julias rum står ett antal citornträd ( 15-100 cm höga) jag drivit upp från kärnor... men hur det går med dessa återkommer jag till....

Kamin-service

Idag har en reparatör från Baxi i Falköping hjälp mig med service av kaminen. Eftersom den sattes in i februari 2010 har ett antal säckar förbrukats.
Jag blev påmind om att en ordentlig genomgång av kaminen måste ske vid ung var 400:e säck. Då ska div kanaler sotas (någon kanal hade jag faktiskt missat), plåtar lossas för att komma åt att rensa packat sot, fläktar rengöras mm.
Höga, sotande lågor måste minskas med ökad lufttillströmmning.... inte helt logiskt inledningsvis men tänker man på att mer syre ökar förbränningen inser man sambandet.
 
Jag fick godkänt och om jag fortsätter hantera kaminen på samma sätt säger han sig inte behöva komma tillbaka...
Känns ju riktigt bra.
Med tanke på att vi mer än halverat förbrukningen av el sedan vi installerade kaminen måste detta vara en av de bästa affärerna hittills i livet :-))
Det som födde tanken på pellets-kamin var att broder Nisse satte in en kamin i Arentorp och samme Nisse hjälpte mig sedan i kontakten med företaget i Falköping.
Tack broder !!! 

Tack Hanna

Jag har tillbringat helgen hos Hanna i Malmö.
Eftersom hon avslutar sin utbildning i mitten på januari och då flyttar hem till Nygården återstår inte så lång tid för henne i Malmö... där hon bott i fem år.
Tidigare i höst var Lena ner hos henne under en helg och nu var det min tur.
Vi har haft det jättetrevlig och mysigt. Kula att man som sextio-åring kan ha ett trevligt utbyte med sin dotter på 27 år..... eller det kanske visar vilken stor social kompetens Hanna har.... det är nog så när jag tänker efter !!
.
-Vad vill vi skall äta ? frågade hon mig.
-Rå fisk, sa jag
-Ok sushi.. fixar vi...var svaret
-Kanske Thai-mat förslog jag...
-Ok, jag vet ett bra ställe i närheten... säger hon
-Fast ivkäll vore det gott med Pizza, förslog jag..
-Inga problem, svara hon
Problemet uppstod när hon förstod att pappa kompomisslöst krävde att få betala men då fick jag slå på lite flockledarskap :-))
.
Min frukost bestämnde däremot Hanna helt. 
Den bestod av stekt bacon, äggröra och stekt lök och en liten kopp kaffe till.
Som tur var hade jag två grova, riktigt grova tunna smörgåsar med minimalt med ost på (med som resmat som inte gick åt) som jag kunde knapra på,
Vi gick omkring en del och det ihop med maten fick sockret att gå ner.... fast den totala bristen på stress och mycket sömn skall nog inte underkattas heller.
Kort sagt vistelsen hos dig Hanna har gjort mig gott.  
Välkomen hem i januari då fortsätter vi